onsdag 29 maj 2013

Dansa min docka......


Inte ofta man syr dockkläder i stl 128 eller hur???? Men det har jag gjort! och här kommer resultatet. Tygerna är från gömmorna. Mönstret på byxorna är från senaste Ottobre tidningen medan tunikan kommer från en helt underbar bok "Girls Style book" av Yoshiko Tsukiri. En bok full med mönster och lätt var det oxå. Dessutom fick jag ju sy i vävt tyg igen. Måste säga att det var pricken över i:et. Det är liksom något speciellt med det. En klänning till är på gång. Det lila prickiga tyget är färdigt tvättat och nästa vecka ska jag åka och låna mig en symaskin. Ja min är ju på genomgång. Så det är ju tur man har en snäll mamma. Men kan lova att det kommer bli mer från den boken både till Isa och Tindra. Och till mig ja hon har ju gjort en bok för vuxna oxå. Så så fort jag smällt allt som sker runt oss just nu och får mina maskiner tillbaks så... Åhhhhh längtar!!


Åh varför sy dockkläder i stl 128??? för att världens bästa Tindra hade dansavslutning. Och Uppsala dansakademin slutar alltid sina vårterminer med en föreställning på Uppsala stadsteater. Årets föreställning hade temat "Drömmar" och Tindra´s grupp var dockorna i ett dockhus.....åh jag kan säga att det kom både en och annan tår från stolt mamma´s ögon. Så duktiga! Och som traditionen är så får ju alltid dansarna blommor efter sina föreställningar och det måste man ju få även fast man bara är 6 år fyllda eller hur???

/ L

söndag 12 maj 2013

Mössa, mössa, pausa.......


ja det kan man ju lugnt säga...för många mössor har det blivit. Och fler kommer det bli. Det lovar jag. Fast nu tar jag en liten paus. Har några fjärilsmössor fortfarande på beställningslistan och det känns så kul att kunna hjälpa till. Jag hoppas verkligen att det kommer in fler beställningar på just den mössan efter som 50:- per såld EB mössa går till EB-föreningen. Så beställ redan nu så har ni den innan hösten....Apropå EB- föreningen snart kommer det in en inbetalning från alla vårens beställningar. Väntar in de sista betalningarna så jag slipper göra många små. Oxå blir det lättare för mig att hålla redan på. Men de kommer, kommer..... Dessa läggs på brevlådan på tisdag för att skickas ut i hela landet.


Sedan har det faktiskt blivit några andra varianter oxå. Bokstavsmössor och bil mössor. Även de ska till sina beställare i veckan. Så kul...


Hur kul det än är att sy mössor så längtar jag efter att få sy i vävda tyger. Dessa ligger först i kön. Röd-prickiga ska bli dockkjol till Tindra, det lila-prickiga är skolavslutningskjol till Tindra, det blommiga och den grå ska bli jacka till Tindra, men det blå det är till mig, en Olga... 
Så nu ska det klippas, trevlig kväll!

måndag 6 maj 2013

Det börjar minska.....



............på beställningslistan. Dessa är några som postades igår. Har fortfarande fler mössor på gång och dessutom fylls listan på eftersom. Kul det då. Väldigt roligt!! Nu kommer jag lägga ner mer tid på att sy lite sommarkläder till barnen. Åh har massa färdigklippt bara att sy. Perfekt avkoppling på kvällstid! 
Har massa roligt att se fram emot.
/ L

onsdag 1 maj 2013

Hur svårt ska det vara!!! 3:e gången gillt, Åsa!!!


Jo för att sy en röd mössa med ett svart L är ett omöjligt uppdrag!!  Som ni redan kanske läst i ett av mina inlägg. Så gjorde jag en mössa till en som blivit av med sin på skolan. Försök nr ett på ny blev en svart med ett rött R. Vad jag nu fått R i från kan jag inte begripa. När jag sedan fick höra att den blev fel så fick jag för mig att det var färgerna som hade förväxlat. Så försök nr 2 blev röd mössa med ett svart R. Ha ha ha nu var det ju bara det att det inte skulle vara R på mössan utan ett L. Och nu blev den iallafall klar....
Oxå har jag fått en bild på denna lilla underbara tjej. Så söt!! Denna lilla tjejs mamma och jag har gjort mycket roligt ihop. Både genom gymnastiken, skolan och på fritiden. Och nu har hon fått denna söta lilla tjej. Och naturligtvis så måste hon ju ha en "jinna" mössa. Så ett litet överrasknings kuvert blev skickat för ett tag sedan- Med mössa och naturligtvis matchande tossor. Perfekt för vårens långa promenader. 
 
Tack Sara för bilden!