onsdag 21 augusti 2013

Ho ho Fröken Emilie, jag är redo...


.... för blåbärs plockning. Ja så är det. 
När vår stora tjej började i förskoleklass förra hösten var det dags för minstingen Isa att börja förskolan i stället. Vi blev så tacksamma att Isa fick börja på den avdelningen som Tindra gått hela sin tid där och dessutom med personal som hon redan kände. Och oj vad hon trivdes och det gör hon fortfarande. De är bland annat ute i skogen någon gång i veckan. Förra hösten plockade de bland annat blåbär. Och när vi frågade Isa vad hon hade gjort med kompisarna så svarade hon alltid.
" Plockat blåbär med fröken Emilie" Och enligt Isa plockar hon och Emilie blåbär varje dag sedan om det är snöstorm eller ösregnar spelar ingen roll. Så när Strömming fick in detta velourtyg med blåbär på så var det något som jag bara måste ha. Byxor och jacka är sytt i ett mönster från Ottobre. Ska nog sy en mössa till oxå..

Tack till Emilie, Carina, Linda och resterande personal på vår fsk. 
Vi är så tacksamma för att ni tar hand om våran dotter om dagarna. 
Ni gör ett otroligt bra jobb!!



tisdag 20 augusti 2013

Ha ha jag klarade det.....


var lite tveksam att det skulle gå, men nej då. Nu är det färdigt! Och nöjd är jag för det. Blusen och kjolen kommer ifrån en japansk mönsterbok för barn. Ja just det japansk. Då allt står med bokstäver som jag kan lova att jag aldrig kommer att lära mig. Så var det där med att rita av mönstret en bedrift utan like. Nu efteråt kan jag bara säga att jag är super nöjd och att det kommer bli fler mönster från den boken.  Just denna kreaktion ska västerut.
För övrigt så klipper jag just för tillfälligt. Barnen behöver nytt! Sedan ska ju det lagas lite oxå. Bara jag får i gång mina maskiner till 100% igen så.....tills dess klipp klipp....
/ L

söndag 11 augusti 2013

Älskade lilla V.....


Tusen tusen tack för bilden!  Så söt och så synd att vi inte får träffas lite oftare. Tänk vad med energi man får av dessa live bilder. 
Fast denna klänning är faktiskt inte min förtjänst. Jag har ju bara sytt den. Nej det är min älskade mormor och morfar som beställt den. I våras frågade de om jag inte kunde sy en klänning till denna underbara lilla tjej. Som för övrigt är syssling till mina barn och deras barnbarnsbarn nummer sex. Naturligtvis ville jag sy det. Frågade vad de ville ha för mönster på den och fick svaret djur. Bara att börja leta och hittade ett på Liandlo, men det var slut. Men med lite tur och hjälp av Martina som hjälper till i Liandlo´s monter under syfestivalen och driver http://w-collection.blogspot.se/ hittades 2 stuvar. Tack Martina!! I och med det och lite randigt tyg så fick jag till 2 små klänningR. Och uppdraget slutfört!!! Ett väldigt roligt uppdrag. 

/ L

fredag 9 augusti 2013

Klar till sommaravslutning..........




...ja, ni läste rätt. Detta är faktiskt klänningen min äldsta dotter skulle ha på sin första sommaravslutning i skolan. Tyvärr blev det ju inte så. Då saneringsfirman tog både tyget som hon valt alldeles själv och symaskinen. Tindra har dessutom var modellen oxå. Mönstret kommer från boken "Girls Style Book" av Yoshiko Tsukiori. En bok som jag faktiskt köpte enbart för att få mönster till Tindra. Och denna klänning sa hon på en gång att hon skulle ha. Som för övrigt var väldigt lätt och rolig att sy. Blir garanterat fler om den sitter bra på henne oxå.
Tyvärr fick hon den ju inte som avslutningsklänning, men jag har lovat henne att hon ska få den till skolstart. Nu hänger den färdig i köket som överraskning och imorgon ska jag sy hårband till den oxå, Som ett extra plåster på såret.

/ L

lördag 3 augusti 2013

Special uppdrag!!!


I våras fick jag ett jätte roligt uppdrag. Kan du inte sy en klänning till en liten tjej med djur från en bondgård på. Inte lätt!!! Men med lite tur så fick jag tag på 2 st stuvar i Liandlo´s monter på tygfestivalen i februari....Och då fick jag ju dessutom så det räckte till min minsting oxå. Kanske hon nu kan lära sig skillnaden på en häst och en ko. Och att en häst inte säger galoppa.....
Har ju inte sytt på ett tag, men ikväll har jag faktiskt suttit ute på altan och sytt och lyssnat på sommarpratare på radion. Åh helt magiskt. Nu tar vi nya tag imorgon. BADA! och imorgon kväll ska jag ta i tur med nästa projekt som ligger färdig klippt sedan länge.
/ L