söndag 6 maj 2012

nu kör vi igen.....


.......maskinen fixat. Ska ALDRIG köpa billiga nålar igen. Det blir ju lätt så att man drar med sig ett paket billiga nålar när man har slut. Fast nu är det stopp för det. Bytte nämligen bara nål. Så går min kära maskin som en pärla igen. Så igår kväll blev T`s "Var bor du lilla råtta?" tunika äntligen klar. Och oj vad glad hon blev imorse åkte på direkt efter frukost. Blev fler av denna modellen som är ett omgjort Meedom´s mönster. Först står det 3 st mössor på tur, en 4 års present som skulle varit färdig om inte min maskin inte krånglat och sedan ett par shorts till T.


Hmmmmm om jag får tillbaka min maskin vill säga. T har ju blivit lovad maskin när hon fyller i sommar och hon vet att hon ska få min gamla Elna. Och när min maskin inte ville som jag så tänkte jag att vi kunde ta fram den nu och prova lite. T blev i eld och lågor och när vi väl fått fram den så hittar vi inte sladdarna. De ligger någonstans i förrådet. Phuuuuu! Så då blev det till att låna ut min maskin när jag fixat den. Byta till trubbig nål och rita linje på ett papper så hon får börja lära sig att styra maskinen. Och oj vad duktig hon är.
Nu gäller det att hitta sladdarna fort annars finns det risk att jag aldrig får se min kära maskin igen...men oj vad roligt det.

// L

6 kommentarer:

 1. Vad kul det måste vara att ha någon i huset som delar syintresset

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är jätte kul. Hon har ju varit med sedan hon var liten och plockat nålar och ritat mönster. Och älskar följa med på Ohlsson´s. Och min stuvlåda används att bygga landskap till barbie när kompisarna är här. Så nu måste jag ut och leta sladdar.

   Radera
 2. Kul att hon ska få egen maskin! Sonen har också visat intresse, kanske skulle slå till på en till honom också, hehe. =)
  Jättefin tunika! Jag har också fått erfara att billigast tyvärr inte alltid är billigast vad det handlar om nålar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon längtar....och mamma tycker bara det är roligt.
   Ang tunikan var det ett av två tyger hon önskade att jag skulle komma hem med från syfestivalen..Och nu är hon sur att hon inte får gå gå fsk imorgon.

   tack för din kommentar, L

   Radera
 3. Fin! Detta tyg gillar min son, frågan är hur mamman ska våga klippa i det. Kul när de engagerar sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det svårt att veta vad man ska sy. Sydde tunika för det kan ju användas länge. Har en liten bit kvar som lilla syster ska få något i.

   tack för kommentaren, L

   Radera