tisdag 24 februari 2015

Sakta men säkert!Mmmm det var ett tag sedan jag bloggade. Haft lite dåligt samvete för det, men tiden har liksom inte riktigt funnits där. Så otroligt mycket annat som ska göras hela tiden. Med 3 barn i huset. Fast det går väldigt bra. Elias är en snäll kille. Jag har sytt en hel del iallafall. Hade gärna sytt ännu mer men.....mina händer säger stopp mellan varven. Så nu håller jag på att försöka komma på ett sätt som gör att jag kan variera momenten på ett smart sätt.

 

Jag föröker dessutom att sy till de alla 3. Inte så lätt när de vill ha olika tyger. Tindra är ju den som har mest åsikt. I höstas när jag var på Sy festivalen beställde hon ett döskalletyg och det fick inte vara rosa. Så detta blev det och det skulle hon ha tights och kjol i. Klänning är töntigt när man är 8 om det inte är en riktig sommarklänning med massa snurr. Det andra svart-vita tyget heter Segel och kommer från Strömming. Det beställde hon ett par tights oxå i sedan ville ju Isa ha likadana. Sedan med lite meck fick det bli en kofta till Isa på småbitarna som blev kvar. Och det är det hon har på den övre bilden.


Oxå dessa kära fjärilsmössor. Dessa kommer faktiskt från någon i Uppsala. SÅ dessa kommer jag titta efter när jag ska till stan och handla. KUL!!! Dessutom var ju de gul/blå roliga nu när vi har VM på skidor i Falun dessa dagarÄr det något tyg som står högst upp på min lista är det detta Knapp-tyg från Strömming. Så otroligt fint. Detta har jag sytt min första syster/bror matchning i. Isa fick en klänning och Elias har fått en t-shirt. Oxå ska han få Gröna short till. Behöver jag säga att det kommer bli fler plagg i detta tyg. Mössor kommer det garanterat bli. Så fint.....


Tindra är ju åtta år. Och har börjat ha egna idéer och önskningar när det gäller kläder. Något vi tycker är ganska kul. Och än så länge har hon gärna på sig hemsytt. Tror hon kommit på tjusningen att ha en mamma som syr. För då kan man ju påverka hur kläderna ser ut lite grann. Fast det är svårt med tyger. Det mesta är ju lite barnsligt. Och rosa är en en färg som inte går längre. Därför är det extra roligt när hon säger att det tyget vill jag ha. Som detta Yarn tyg från Ilkasyr som Strömming säljer i Sverige. Tindra var med dit i julas och då kom sändningen med detta tyg. Det viill jag ha sa hon och då fick naturligtvis det bli en bit. Och denna tunika bor hon nästan i.


14 st tröjor har det blivit av denna modellen. Phuuu så roliga att sy. Årets julklapp till de flesta kusinerna oxå några till tjejerna .Blir nog fler fast inte just nu.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar